Sunday, 20 December 2015

My Questions :D

Assalamualaikum and Hi Guys!

Hari ni saya alim sikit,beri salam (hehehe).Jadi saya nak tanya soalan.Memang lama dah saya nak tanya tapi taktau nak tanya dengan sapa,baik tanya dengan korang yang bace tuuu.Saya ada questions.Tak banyak,tiga je.

First Question:
1.Macam mane nak tukar warna post title ye?Sebab tak cantiklah warna biru :(

Second Question:
2.Macam mane korang hias Cbox/Shout box/Chat bos korang tu ye.(Saya ni jenis malas nak cari) tapi sape sape yang prihatin,sharelah ye ^-^

Third Question:
3.Dekat mane korang download photoshop?Saya tanya kakak saya,tapi dia dah lupa.Nak taknak kena cari sendirilah T.T

So,tu je soalan saya...tak banyak kan?Tapi nak jawab tu panjang [sorry..]Jadi,sapa yang suka comment tu,meh mehlah jawab....mana tau korang tau ^-^.Oklah,saya pergi dahlu.Babye :)
Xoxo,
KhairinaZahari

Friday, 18 December 2015

Confirm....My Second Blog!

Haluuu Guys!

Saya nak cakap sesuatu.....yang saya betul-betul confirm ada blog baru.Sebelum ni,saya dah dua kali delete sebab tak sure sangat.Blog tu untuk saya guna untuk buat giveaway.Oh ya,cuba korang fikir,kalaukorang buat banyak banyak giveaway dekat blog kan macam tak kemas.So,saya buatlah baru.Tapi,saya boleh je buat giveaway dekat blog ni tapi...untuk kalau dia tag blog ni.Kalau saya yang join,saya pakai blog tu.Ok,nama blog tu KhairinaVogue (vogue lah sangat) taktau nak letak apa,letak jelah....usyar usyar lah sikit....follow ke hehe.-->tekan sini <--.Jadi,tu je saya nak cakap.

My Second Blog!!
XoXo,
KhairinaZahari

Tuesday, 15 December 2015

Buku Fixi Giveaway by Yaya

Hai Guys!
Hari ni,saya nak join giveaway BUKU FIXI yang dibuat oleh Yaya
Buku fixi?Buku?
Cakap pasal buku ni memang saya naklah sebab saya suka baca bukuuu

Jadi,saya nak tag...

Rumah Panjang di Sibu,Sarawak

Hi Guys!

So,hari ni baru saya nak publish satu post pasal rumah panjang.Korang tau rumah panjang?Pernah masuk?Jadi,biar lah saya mulakan cerita ^-^


One day,saya masa tu otw nak balik Kuching sebab nak ambik result kakak saya.Lepas tu,abah saya bawak saya pergi rumah kawan dia.Kawan dia pulak duduk dekat rumah panjang.Bila dengar je rumah panjang saya pun excited lah nak naik.Bila dah naik tu,memang terkejut gila lah.Sebab memang memang,memang panjang giler.Kawan abah saya cakap adalah dalam 100 meter dan ada 25 atau 27 bilik.Saya inatkanlah dalam pintu tu ada bilik je.Rupa rupanya ada ruang tamu,bilik,dapur dan macam macam lagi.Jadi,saya bagi gamabar ye...


 Panjang tuuuu...Ini pun gambar dari tengah ....


 Sorry lah kalau tak jelas...masa tu excited sangat ^-^


Itulah nama tuai rumah dia."TUAI AKONG".Tapi...dia dah tua sangat so anak dia yang ambik alih....

Jadi,korang tu je gambar yang saya ambik..malas lah nak ambik banyak.Jadi,sapa sapa yang ada kawan dengan bangsa Iban tu cuba tanya dia,ada tak rumah panjang.Kalau ada,pujuklah dia suroh bawak korang hihi ^-^..Gurau jelah.So,jumpa lagi pada publish seterusnya. 

                                                                                                                                  XoXo,
KhairinaZahari

Thursday, 10 December 2015

Throwback 2012!!!

Hi Guys!
Khairina in da houseeeeee!!!! hehehe...So,harini saya nak throwback tentang gambar masa kami family dekat Miri and Brunei.Jadi...saya terjumpa gambar ni dalam komputer rumah saya.Jadi,saya nak share sikitlah.Mari kita mulakan!!!



Ni gambar masa kami kat mall dekat Miri.(saya tak ingat apa nama mall tu)..Jadi,sape yang pernah pergi mall dekat Miri tu,ada tak satu kedai Giant yang ada jual makanan sebelah kanan.Sebelah kiri dia rasanya Sushi.Kami kalau pergi Miri meti pergi situ sebab...kami selalu beli ayam golek XD
Kami duduk dekat Everly Hotel.Ni gambar dari dalam hotel lah.

So,sekarang...saya nak share gambar saya dekat Brunei :)

Ni signboard.....(taulah tu signboard hehehe)kami nak pergi Bandar Seri Begawan masa tu ..
Ni adalah Istana Sultan Brunei.(sorrylah kalau jauh hehehe)

So....tu jelah gambar yang boleh saya bagi tapi banyak sebenarnya tapi mata dah mengantuk jadi terpaksalah berhenti.In Sha Allah saya akan publish next post dalam masa yang terdekat 
XoXo,
KhairinaZahari

Monday, 7 December 2015

Sorry...

Hi Guys!
    I'm here..mesti korang fikir kenape saya tak publish ape-ape..Saya sebenarnya busy (tapi taklah busy sangat)...cuma ada kerja sikit bukan kerja ofis ye hehe...Saya jarang dapat bukak sebabada masalah...tu je,kalau korang nak tau...takyah taulah hihi (jangan marah).Sebenarnya,next year saya dh nak UPSR jadi taknak selalu online (saya belajar,tapi bk setiap hari XD) and taktau nak tulis ape..tapi kalau delete rugi jelah sebab mungkin tahun depan banyak saya nak kongsikan (maybe).Jadi,siapa yang blogwalking tu...saya nak minta maaf and dengan followers saya...saya pun nak minta maaf sebab tak publish ape ape...saya harap korang maafkan saya :D...So,tu je saya nak cakap...jadi saya nak minta diri dulu.
 
(image by googles)
 XoXo,
KhairinaZahari

Monday, 23 November 2015

Family Day di Legoland,Johor Bahru

Hi Guys,
    Today,saya nak share lagi trip saya di Legoland.Saya pergi Legoland ni tahun lepas.Boleh  tahan lah main dekat situ.Kalau orang tanya saya, "awak suka legoland ke sunway lagoon?" saya akan cakap "dua-dua" sebab dua dua best,dua dua banyak permainan yang bezanya....Legoland banyak lego dan Sunway Lagoon pulak banyak air.
    Jadi,masa tu flight masa pagi.Dari Bintulu ~>Kuching and Kuching ~>Johor.Kami sampai kira kira nak malam sebab flight kami dari Kuching masa tu petang.
 Masa tu dalam bas...saya taktau kenape saya buat posing macam tu hihi :p
 Kami dalam perjalanan nak pergi ke Legoland.Kat situkan kita perlu jalan...
 Bila dah beratur depan tu untuk bagi tiket....saya jumpa lah orang pakai costume lego tu jadi saya tangkaplah gambar
Masa tu depan tandas...kami tangkaplah gambar kat situ 
Kami semua taktau nak pergi mana masa tu sebab banyak yang belum bukak.Legoland tu kan luas.Jadi,sapa yang pernah pergi tu faham lah :)
Saya and abah saya masa tu dekat boating school.Masa nak gerakkan boat tu keras gila..
 Kami dekat istana tu,saya masa tu dah letih,jadi malas nak tangkap gambar XD
 Kami lalu surau masa tu...jadi jumpalah dengan orang yang nak pergi surau tu (saya rasa surau tu kat belakang)
And masa nilah paling sedih :( ....terpaksa keluar dari situ sebab Legoland dah nak tutup 

Well,sebenarnya banyak lagi gambar yang saya nak share tapi...lenguh badan duduk depan leptop ni lama sangat.Jadi, in sha allah saya akan publish next post tapi tak tau bile XD.... so,BABYE 
XoXo,
Khairina Zahari

Sunday, 22 November 2015

Trip di Lundu,Kuching,Sarawak

Hi Guys!
    Harini saya nak share pasal trip saya kat Lundu..Saya tak bagi  gambar sebab gambar tak banyak and takda kena mengena dgn Lundu.So,let start!
    First,masa tu saya dan kakak -kakak saya dkat kuching (kami duduk rumah nenek saya).Mama and abah saya masa tu on the way dari Bintulu ke Kuching naik kereta.Bila mereka dah sampai,kami adik beradik pun dh packing barang serta my cousin (nenek saya kemaskan) kami dah sedia semuanya tinggal mama and abah saya rest kejap and tak silap saya kami bertolak masa pagi tapi taklah awal pagi.
    Masa kami bertolak,ada sebatang sungai yang sangat besar...jadi kami gunalah feri.Lepas tu kami duduk dekat SIAR BEACH RESORT.Kami sampai situ lebih kurang before Zohor lh.Sebenarnya,trip tu ditaja oleh ANGKASA.Saya pun taktau apa dia.Lepas tu,bila dah penat beberapa jam dalam kereta...kami pun tidur.Saya tak tidur sebab excited gila nak berenang masa tu tapi air macam masih jauh.Dah tu,saya,mama,kakak- kakak saya and cousin saya jalan jalan dekat pantai tu.Kami tengok ada pelajar dari U main kat situ.Kami pun masuk dalam resort.Dah beberapa jam kami dalam bilik tu,abah saya pergi meeting...Saya tengok keluar lepas tu saya panggil mak saya sebab....air dah datang sikit.Saya pun kejutlah semua orang.Kami terus pergi dekat pantai tu.Kami main tepi tepi je sebab mama saya taknak jauh. Saya pun ok je. Lepas dah nak dekat Asar tu,kami pu  masuk bilik.Memang banyaklah lumpur dekat badan.Jadi,malam tu saya ingat nak tengok abah saya main game makan epal dekat tali tu rupanya tak jadi.Jadi kami makan buah jelah.
    Keesokan harinya,bila saya bangun tidur tu,saya tengok air memang dah naik penuh.Tapi saya tau mesti mama saya tak kasi mandi sebab kami balik pagi tu.Jadi,kami balik terus ke Kuching and kami kemas barang kami yang tertinggal dan terus balik Bintulu. Memang memenatkan.Mesti korang boring baca ni sebab takde gambar sebab masa tu hp saya lowbat apa boleh buat. Jangan risau saya ada ambik dekat google :)


Tulah gambar and resort yang kami duduk.Dekat hujung tu pun ada resort juga lagi mewah dari resort tu tapi...saya tak kesah pun.Jadi kalau korang taktau mane nak holiday,saya syorkan pergi lah kat sini :)
                                                     (credit from google images)                                                                                             XoXo,
 Khairina Zahari

Saturday, 21 November 2015

Family Day di Sunway Lagoon, Subang Jaya, Selangor

Hi Guys!..
    Harini saya nak share pasal trip saya ke Sunway Lagoon Subang Jaya, Selangor. saya pergi Sunway Lagoon masa 31 Ogos haritu. saya pergi dengan family saya. kami menetap di Sunway Pyramid Hotel.Flight kami dari Bintulu ~>KLIA memakan masa hampir 2 jam (tak silap sayalah).
 Ini gambar masa saya tengah makan.Masa tu gila lapar sebab mama suruh kemas barang dari pagi kami just makan rasanya tengahari je sebab busy packingbarang...:p
Sedap tak makanan tu?hehehe.Itu adalah kids meal.Saya sorang je yang makan tu family saya yang lain makan nasi:(
Mama acah acah tengok signboard hehehe ;)
Yang belah kiri tu,BestFriend saya...msa tu tudung saya kedepan sangat hihi :p
oh...belakang kami tu kolam renang..


Sebenarnya ada banyak lagi gambar tapi ada problem sikit
tunggu saya publish next post...
XoXo,
Khairina Zahari