Sunday, 22 November 2015

Trip di Lundu,Kuching,Sarawak

Hi Guys!
    Harini saya nak share pasal trip saya kat Lundu..Saya tak bagi  gambar sebab gambar tak banyak and takda kena mengena dgn Lundu.So,let start!
    First,masa tu saya dan kakak -kakak saya dkat kuching (kami duduk rumah nenek saya).Mama and abah saya masa tu on the way dari Bintulu ke Kuching naik kereta.Bila mereka dah sampai,kami adik beradik pun dh packing barang serta my cousin (nenek saya kemaskan) kami dah sedia semuanya tinggal mama and abah saya rest kejap and tak silap saya kami bertolak masa pagi tapi taklah awal pagi.
    Masa kami bertolak,ada sebatang sungai yang sangat besar...jadi kami gunalah feri.Lepas tu kami duduk dekat SIAR BEACH RESORT.Kami sampai situ lebih kurang before Zohor lh.Sebenarnya,trip tu ditaja oleh ANGKASA.Saya pun taktau apa dia.Lepas tu,bila dah penat beberapa jam dalam kereta...kami pun tidur.Saya tak tidur sebab excited gila nak berenang masa tu tapi air macam masih jauh.Dah tu,saya,mama,kakak- kakak saya and cousin saya jalan jalan dekat pantai tu.Kami tengok ada pelajar dari U main kat situ.Kami pun masuk dalam resort.Dah beberapa jam kami dalam bilik tu,abah saya pergi meeting...Saya tengok keluar lepas tu saya panggil mak saya sebab....air dah datang sikit.Saya pun kejutlah semua orang.Kami terus pergi dekat pantai tu.Kami main tepi tepi je sebab mama saya taknak jauh. Saya pun ok je. Lepas dah nak dekat Asar tu,kami pu  masuk bilik.Memang banyaklah lumpur dekat badan.Jadi,malam tu saya ingat nak tengok abah saya main game makan epal dekat tali tu rupanya tak jadi.Jadi kami makan buah jelah.
    Keesokan harinya,bila saya bangun tidur tu,saya tengok air memang dah naik penuh.Tapi saya tau mesti mama saya tak kasi mandi sebab kami balik pagi tu.Jadi,kami balik terus ke Kuching and kami kemas barang kami yang tertinggal dan terus balik Bintulu. Memang memenatkan.Mesti korang boring baca ni sebab takde gambar sebab masa tu hp saya lowbat apa boleh buat. Jangan risau saya ada ambik dekat google :)


Tulah gambar and resort yang kami duduk.Dekat hujung tu pun ada resort juga lagi mewah dari resort tu tapi...saya tak kesah pun.Jadi kalau korang taktau mane nak holiday,saya syorkan pergi lah kat sini :)
                                                     (credit from google images)                                                                                             XoXo,
 Khairina Zahari

1 comment: