Sunday, 20 December 2015

My Questions :D

Assalamualaikum and Hi Guys!

Hari ni saya alim sikit,beri salam (hehehe).Jadi saya nak tanya soalan.Memang lama dah saya nak tanya tapi taktau nak tanya dengan sapa,baik tanya dengan korang yang bace tuuu.Saya ada questions.Tak banyak,tiga je.

First Question:
1.Macam mane nak tukar warna post title ye?Sebab tak cantiklah warna biru :(

Second Question:
2.Macam mane korang hias Cbox/Shout box/Chat bos korang tu ye.(Saya ni jenis malas nak cari) tapi sape sape yang prihatin,sharelah ye ^-^

Third Question:
3.Dekat mane korang download photoshop?Saya tanya kakak saya,tapi dia dah lupa.Nak taknak kena cari sendirilah T.T

So,tu je soalan saya...tak banyak kan?Tapi nak jawab tu panjang [sorry..]Jadi,sapa yang suka comment tu,meh mehlah jawab....mana tau korang tau ^-^.Oklah,saya pergi dahlu.Babye :)
Xoxo,
KhairinaZahari

Friday, 18 December 2015

Confirm....My Second Blog!

Haluuu Guys!

Saya nak cakap sesuatu.....yang saya betul-betul confirm ada blog baru.Sebelum ni,saya dah dua kali delete sebab tak sure sangat.Blog tu untuk saya guna untuk buat giveaway.Oh ya,cuba korang fikir,kalaukorang buat banyak banyak giveaway dekat blog kan macam tak kemas.So,saya buatlah baru.Tapi,saya boleh je buat giveaway dekat blog ni tapi...untuk kalau dia tag blog ni.Kalau saya yang join,saya pakai blog tu.Ok,nama blog tu KhairinaVogue (vogue lah sangat) taktau nak letak apa,letak jelah....usyar usyar lah sikit....follow ke hehe.-->tekan sini <--.Jadi,tu je saya nak cakap.

My Second Blog!!
XoXo,
KhairinaZahari

Tuesday, 15 December 2015

Buku Fixi Giveaway by Yaya

Hai Guys!
Hari ni,saya nak join giveaway BUKU FIXI yang dibuat oleh Yaya
Buku fixi?Buku?
Cakap pasal buku ni memang saya naklah sebab saya suka baca bukuuu

Jadi,saya nak tag...

Rumah Panjang di Sibu,Sarawak

Hi Guys!

So,hari ni baru saya nak publish satu post pasal rumah panjang.Korang tau rumah panjang?Pernah masuk?Jadi,biar lah saya mulakan cerita ^-^


One day,saya masa tu otw nak balik Kuching sebab nak ambik result kakak saya.Lepas tu,abah saya bawak saya pergi rumah kawan dia.Kawan dia pulak duduk dekat rumah panjang.Bila dengar je rumah panjang saya pun excited lah nak naik.Bila dah naik tu,memang terkejut gila lah.Sebab memang memang,memang panjang giler.Kawan abah saya cakap adalah dalam 100 meter dan ada 25 atau 27 bilik.Saya inatkanlah dalam pintu tu ada bilik je.Rupa rupanya ada ruang tamu,bilik,dapur dan macam macam lagi.Jadi,saya bagi gamabar ye...


 Panjang tuuuu...Ini pun gambar dari tengah ....


 Sorry lah kalau tak jelas...masa tu excited sangat ^-^


Itulah nama tuai rumah dia."TUAI AKONG".Tapi...dia dah tua sangat so anak dia yang ambik alih....

Jadi,korang tu je gambar yang saya ambik..malas lah nak ambik banyak.Jadi,sapa sapa yang ada kawan dengan bangsa Iban tu cuba tanya dia,ada tak rumah panjang.Kalau ada,pujuklah dia suroh bawak korang hihi ^-^..Gurau jelah.So,jumpa lagi pada publish seterusnya. 

                                                                                                                                  XoXo,
KhairinaZahari

Thursday, 10 December 2015

Throwback 2012!!!

Hi Guys!
Khairina in da houseeeeee!!!! hehehe...So,harini saya nak throwback tentang gambar masa kami family dekat Miri and Brunei.Jadi...saya terjumpa gambar ni dalam komputer rumah saya.Jadi,saya nak share sikitlah.Mari kita mulakan!!!



Ni gambar masa kami kat mall dekat Miri.(saya tak ingat apa nama mall tu)..Jadi,sape yang pernah pergi mall dekat Miri tu,ada tak satu kedai Giant yang ada jual makanan sebelah kanan.Sebelah kiri dia rasanya Sushi.Kami kalau pergi Miri meti pergi situ sebab...kami selalu beli ayam golek XD
Kami duduk dekat Everly Hotel.Ni gambar dari dalam hotel lah.

So,sekarang...saya nak share gambar saya dekat Brunei :)

Ni signboard.....(taulah tu signboard hehehe)kami nak pergi Bandar Seri Begawan masa tu ..
Ni adalah Istana Sultan Brunei.(sorrylah kalau jauh hehehe)

So....tu jelah gambar yang boleh saya bagi tapi banyak sebenarnya tapi mata dah mengantuk jadi terpaksalah berhenti.In Sha Allah saya akan publish next post dalam masa yang terdekat 
XoXo,
KhairinaZahari

Monday, 7 December 2015

Sorry...

Hi Guys!
    I'm here..mesti korang fikir kenape saya tak publish ape-ape..Saya sebenarnya busy (tapi taklah busy sangat)...cuma ada kerja sikit bukan kerja ofis ye hehe...Saya jarang dapat bukak sebabada masalah...tu je,kalau korang nak tau...takyah taulah hihi (jangan marah).Sebenarnya,next year saya dh nak UPSR jadi taknak selalu online (saya belajar,tapi bk setiap hari XD) and taktau nak tulis ape..tapi kalau delete rugi jelah sebab mungkin tahun depan banyak saya nak kongsikan (maybe).Jadi,siapa yang blogwalking tu...saya nak minta maaf and dengan followers saya...saya pun nak minta maaf sebab tak publish ape ape...saya harap korang maafkan saya :D...So,tu je saya nak cakap...jadi saya nak minta diri dulu.
 
(image by googles)
 XoXo,
KhairinaZahari