Tuesday, 15 December 2015

Rumah Panjang di Sibu,Sarawak

Hi Guys!

So,hari ni baru saya nak publish satu post pasal rumah panjang.Korang tau rumah panjang?Pernah masuk?Jadi,biar lah saya mulakan cerita ^-^


One day,saya masa tu otw nak balik Kuching sebab nak ambik result kakak saya.Lepas tu,abah saya bawak saya pergi rumah kawan dia.Kawan dia pulak duduk dekat rumah panjang.Bila dengar je rumah panjang saya pun excited lah nak naik.Bila dah naik tu,memang terkejut gila lah.Sebab memang memang,memang panjang giler.Kawan abah saya cakap adalah dalam 100 meter dan ada 25 atau 27 bilik.Saya inatkanlah dalam pintu tu ada bilik je.Rupa rupanya ada ruang tamu,bilik,dapur dan macam macam lagi.Jadi,saya bagi gamabar ye...


 Panjang tuuuu...Ini pun gambar dari tengah ....


 Sorry lah kalau tak jelas...masa tu excited sangat ^-^


Itulah nama tuai rumah dia."TUAI AKONG".Tapi...dia dah tua sangat so anak dia yang ambik alih....

Jadi,korang tu je gambar yang saya ambik..malas lah nak ambik banyak.Jadi,sapa sapa yang ada kawan dengan bangsa Iban tu cuba tanya dia,ada tak rumah panjang.Kalau ada,pujuklah dia suroh bawak korang hihi ^-^..Gurau jelah.So,jumpa lagi pada publish seterusnya. 

                                                                                                                                  XoXo,
KhairinaZahari

No comments:

Post a Comment