Friday, 11 December 2020

TRAVEL POST 2020: SAMALAJU RESORT

 ASSALAMUALAIKUM AND HI EVERYONE :)


Seperti yang telah dijanjikan, aku akan cerita balik pasal kehidupan aku yang agak...membosankan?  Aku pun taktaula. Tanpa membuang masa sebelum aku kehabisan idea HAHAH. Enjoy reading my new post and new readers, do follow me for another interesting stories, okay!


(Sabtu,  5/12/2020)

My family and I were on our way to Samalaju Resort, Samalaju, Bintulu. HAHHAHAH speaking pulak. SO, kitaorang pergi hari Sabtu dan balik Ahad sebab keesokannya parents aku nak kerja. Macam biasa, kitaorang pergi sebab Family Day my mom's company. So, dah alang- alang ada orang nak bayar hotel free free kan, baik pergi je. Dapatlah jugak duduk hotel sekali sekala. Yedok AHHAH. By the way, sapa tak tahu mana tempat ni, Samalaju adalah tempat industri kecil dekat Bandar Bintulu di Sarawak. Kalau nak tahu, boleh pi google ye kawan kawan. Terima kasih.

Nak dijadikan cerita la, kitaorang bertolak dari Bintulu pukul 4:00 petang sebab aku ada online class pagi tu. Almaklumlah, pandemik ni, tak dapat nak pergi sekolah dan tempat tempat crowded. Lagipun, kalau kitaorg pergi pun, takda apa apa pun nak buat sebab kitaorang takda main main macam dulu sebab masih PKPP kan. Jadi, diaorang buat pertandingan untuk budak budak kecil je. Jadi, kitaorang yang beso-beso ni, nak datang lewat pun takpe hehehe. Ok sambung cita,

Kitaorg sampai dalam pukul 5:00 petang macamtula, dahlah hujan lebat. Kau rasa? Memang slowla kakak aku bawak. Aku pun menyedap tido dekat belakang HAHAHAH. Sampai sampai tu, kitaorang check in ,pastu masuk bilikla, apa lagi. Tapi , setiap kali masuk bilikkan, kitaorang mesti sakit hati. Contohnya, katil kecil la, tak cukup bantal la, macam macam la masalah. Tapi apa boleh buat, bukan kitaorang yang bayar :(. So, masuk je bilik, rehat jap, buatla apa yang patutkan. takkan aku nak cita specific :3. Malam tu, kitaorang makan dekat dewan yang office mak aku dah book. Tapi, tahun ni paling bosanla kot bagi aku. Sebab macam bukan majlis. Kau datang datang, pi ambik makanan kalau diaorang dah bukak ,pastu ada orang karaoke . Macam kau pergi staycation? Macam tu la.Adalah jugak kitaorang ambik gambar sikit untuk kenangan.

Esok pagi tu, kitaorang pergi breakfast dekat cafe sebab include sekali ,the food ..umm okayla. Aku bagi 6 out of 10 sebab aku pernah rasa yang lebih sedap dari tu. Lepastu, kitaorang pergi swimming pool dia jap, main main air dekat situ sebelum checkout pukul 11:00 pagi. In my opinion, agak bosanla tapi aku faham , pandemik kan. Banyak benda tak boleh buat.

In conclusion, aku bagi 5 out of 10 dekat resort ni. Banyak factors sebenarnya daripada services, food dan sebagainya. Kalau korang interested, you can go tapi kalau aku ada diberi peluang, tak kot. Aku tak berniat nak memburukkan tapi benda ni betul la. Kalau ada pekerja kat situ baca ni, bolehla improve mana yang tak berapa bagus lagi. Overall, okay for me . Scenery cantik :).


Aku ada attached beberapa gambar. Silakan tengok ye :)



Abaikan muka aku yang hodoh tu HAHAHA sebab aku dah kepanasan sebab main dengan adik sepupu aku 



dia ada 2 kolam. Yang sebelah kiri tu kedalaman dia dalam 1.2m je , yang satu lagi tu aku tak sure, tapi aku rasa dalam lagi.


Ni view waktu dah nak maghrib. Cantik jugak dengan lampu lampu tu yang menerangi tempat tu waktu malam.



Sooo, aku rasa tu je kot. Sorry kalau lama dah tak update, harap difahami ye. Dan maaf kalau some of my words agak kasar, aku try nak jadi sempoi je untuk post kalini :). Kalau ada apa apa nak tanya, feel free to ask me dekat comment kat bawah, aku akan jawab secepat yang mungkin , Inshallah. Thanks for reading sampai habis. I really appreciate it :). Selamat Malam dari saya !


Love,
Khairina :]


ALMOST 2 YEARS???

 ASSALAMUALAIKUM AND HI HI EVERYONE!


Ehem ehem. Aku dah lama tak tulis blog ni , so agak awkward to be honest tapi aku try :). Let me introduce myself again HAHA. My name is Khairina and I am 16 years old. WOW , blog ni dah 5 tahun tapi sayang , aku jarang update sebab beberapa factors yang aku malas nak sembang. Haaa, kalau aku dah FORM 4, mestilah aku dah sit untuk PT3 kan? and korang nak tau apa aku dapat. Aku dapat biasa biasa je. Bolehla cukup cukup makan untuk masuk Science stream.

 Actually, in these 2 years, banyak benda yang dah terjadi dalam hidup aku, pengalaman manis pahit suka dan duka , macam macamlah. AHHAHHA . (sendu)

.

.

SEBENARNYAkan, aku ada baaaaaaaaaaaaanyak benda nak share tau tapi itulah, aku MALAS. Haaa nila faktor kenapa aku tak update HAHAHHA sebab aku malas tapi tak semuala. Tolongla doakan aku supaya aku rajin nak update okay HAHHAHHA. OMG, it's really awkward tbh huhu. Hmmm, apa lagi nak cakap eh. Macam takda ;). So, stay tune for my next update yang tak lama lagi kot. Tengoklaaa.

BYEEEEEEEEEEEEE :))))))


Love,

KHAIRINA <3